Durf te stralen!

Ideologie

christelijke identiteit basis voor goed onderwijs

Wij geloven erin dat de christelijke identiteit een goede basis biedt voor hedendaags onderwijs.
Inspiratie vanuit de Bijbel en de persoon van Jezus Christus leidt tot nadenken over je leven, nu en in de toekomst. Ieder mens heeft aandacht nodig, iemand die geïnteresseerd is in jouw verhaal, iemand die wil weten wie je bent, je respecteert en je waardeert om je positieve kanten. Ieder mens verdient het op voorhand vertrouwd te worden.
Ieder mens kan en wil ontwikkelen, hoeveel moeite je ook gehad hebt in het verleden. Je kunt groeien en mag dit aan jezelf bewijzen. Echt groeien doe je pas als je omgeven bent door mensen die het ook belangrijk vinden dat jij groeit. Die jou waarderen, je aanmoedigen en je niet veroordelen.
In zo’n omgeving durf je te stralen, durf je jouw kracht te laten zien, … en durf je fouten te maken.

Visie

De jeugd heeft de toekomst

Geloof jij erin dat de jeugd de toekomst heeft? Wij zien dat sommige mensen hier helemaal niet in geloven. Ze zien jongeren als druktemakers, die zich niet kunnen concentreren en niet geïnteresseerd zijn. Wij kunnen het niet aanzien dat mensen zo naar zichzelf en anderen kijken. Iedereen in onze maatschappij is waardevol en als school nemen we onze verantwoordelijkheid voor wie we voor elkaar zijn, als mens. Zo proberen we een maatschappelijk verschil te maken. We geloven niet in tweederangsburgers maar zien in iedereen een prachtig mens. Wij laten jonge mensen ook zo naar zichzelf kijken. Wij willen zien dat iedereen beseft dat leren op het vmbo de moeite waard is en fijn kan zijn. Wij willen zien dat leerlingen naar school gaan, omdat ze er gezien worden, een plezierige tijd hebben, maar vooral ook: zichzelf ontwikkelen.

Missie

Helpen ontdekken

Juist in een dynamische en soms chaotische leefwereld vinden wij het onze taak om mensen te helpen ontdekken wat ze waard zijn en wat ze kunnen. Zodat ze op zichzelf leren vertrouwen.
Als je met ons in aanraking komt, krijg je nog meer kleur. We zoeken continu naar jouw kracht en ontwikkelingskansen om je een stabiel onderdeel te laten zijn van jouw toekomst en de maatschappij.
Je kunt onvoorwaardelijk een beroep op ons doen.

Unieke kracht

Aandacht voor elkaar

Optimistisch
We geloven in wat we doen en hebben vertrouwen in elkaar.
Kleinschaligheid
We kiezen ervoor een kleine school te zijn, waardoor we ruimte hebben om een goede relatie op te bouwen. We willen je kennen en we willen
dat je je gekend voelt.
Gericht op groei
We geloven dat iedereen kan groeien. We bevragen je daarom en dagen je uit om vragen te stellen, over wat je niet weet of over wat je nog meer wilt weten.
Betrokkenheid
We hebben aandacht voor elkaar en verwachten
dat je aandacht voor de ander hebt. We zien je graag en missen je als je er niet bent.

Onze leerlingen zijn waardevol

Kernwaarden

Sfeer van aandacht en rust

Inspirerend
Bij ons heerst een sfeer van aandacht en rust. Niet omdat we zo streng zijn, maar omdat we aandachtig luisteren naar elkaar. De lessen spreken je aan en sluiten aan bij wie je bent. We helpen elkaar tijdens en buiten de les.
Onderzoekend
Wij zoeken continu naar jouw mogelijkheden. We gunnen elkaar het allerbeste en doen er alles aan dat voor elkaar te krijgen.
Bemoedigend
Wij spreken elkaar aan op onze kracht. Op een positieve manier. We gunnen elkaar ontwikkeling en groei.
Levendig
De eerste indruk die je krijgt van onze school is de juiste: we zijn oprecht geïnteresseerd en vormen een bruisende gemeenschap.
Gastvrij
We ontmoeten elkaar in gastvrijheid, met ruimte en oog voor elkaar.

Wij hebben vertrouwen in elkaar

Ambitie

Stralend en vol (zelf)vertrouwen

We zijn geslaagd wanneer mensen, en in het bijzonder onze leerlingen:

  • beseffen dat ze waardevol zijn,
  • verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen
    ontwikkeling,
  • een voorbeeld zijn voor hun omgeving,
  • stralend en vol (zelf)vertrouwen in de
    samenleving staan.

Durf te stralen