16 september 2017

Vierde klas naar Londen

Werkweek klas 4
Inclusief foto's van deze mooie reis.

Afgelopen maandagochtend was het dan eindelijk zover! Om iets na vijven vertrokken we met onze vierdeklassers in het pikkedonker naar Engeland. Na een grondige douanecontrole mochten we eindelijk aan boord van de pont. De overtocht was best spannend en met ‘gale force winds’ was er regelmatig buiswater tegen de ruit te zien. Niet iedereen had zeemansbenen en er waren een aantal witte gezichtjes in de groep. In Engeland ging de reis verder richting Londen. Daar liepen we onder de rivier de Thames door en reden we over de Tower Bridge naar onze prachtige jeugdherberg in Holland park.
De volgende dagen waren intensief en indrukwekkend! Met elkaar slapen (of niet) op een grote kamer, elke dag vroeg ontbijten, metro in en metro uit, lopen door Londen langs bijvoorbeeld de Horse Guards, Big Ben en Buckingham Palace en genieten van een enorm uitzicht vanuit de London eye. Sommige leerlingen zijn in de kleedkamers van Arsenal geweest, anderen gingen met de boot de rivier op of gingen griezelen in de London dungeon. Er was zelfs een leerling die de Nederlandse Ambassade van binnen mocht bewonderen….De leerlingen mochten in de avond zelf de stad verkennen en hebben straat interviews gedaan, zelf eten en drinken besteld en natuurlijk genoten van alle winkels en het straat theater. Op de woensdag hebben we met z’n allen in een echte Engelse pub gegeten!
Donderdagochtend was het time to say goodbye en met een laatste reisje met de kabelbaan en een bezoek aan The Crystal verlieten we Londen echt. Na een lange busreis was het voor de leerlingen fijn om zoveel ouders bij school te zien staan. We hebben genoten van deze groep en deze reis en zijn blij dat iedereen weer veilig thuis is!