30 augustus 2017

Verslag introductieweek Windroos klas 1

Eersteklassers in het zonnetje

Afgelopen week zijn de nieuwe eersteklassers uitgebreid in het zonnetje gezet. In dit geval is het puur letterlijk bedoeld, want wat heeft het zonnetje lekker geschenen tijdens de introductieweek!

Na de eerste dag bleken de tassen weer enorm groot nadat ze gevuld waren met de enorme stapels boeken (het kan uiteraard ook gelegen hebben aan het formaat van de eersteklassers…..).

Tijdens de fotospeurtocht die door de stad Gorinchem leidde zijn er al diverse vriendschappen gesloten. Wat ook meewerkte waren de enorme prijzen die uitgereikt werden voor het bedenken van de meest originele  oplossing voor het meten van bomen, het raden van de juiste hoeveelheid dropjes en het tonen van de grootste gave om een groot zeil zo vaak mogelijk te vouwen tot een soort plastic zakdoekje.

Op woensdag was het dan eindelijk het moment van de waarheid…..Echte lessen, van echte docenten……welke lokalen horen nu toch bij welke vakken……..en die afkortingen………………….

Op donderdag hebben we in het Lingebos de onderlinge kennismakingen  verder uitgebreid tijdens spelletjes en het in groepjes bij elkaar liggen en kletsen. En kletsen……….dat gaat deze groepen goed af! Wat een gezellige babbelkousen.

Op vrijdag is de week tijdens een gezamenlijk ontbijt afgesloten en zijn we allemaal, moe maar voldaan, het weekend ingegaan.

Deze week is wat ons betreft zeer geslaagd geweest. Wij, de docenten,  hebben een fijne, sociale groep leerlingen gezien die zich op alle vlakke goed gedragen heeft. Ten opzichte van elkaar waren ze lief, behulpzaam en sociaal. Niemand werd buitengesloten, groepjes wisselden steeds en er werd overal gekletst en gegiecheld en zelfs een beetje afgezien (bloedneuzen, fietsen die omvielen….., kinderen die de verkeerde afslag namen tijdens de speurtocht………)