1 september 2021

Introductieweek klas 1

Verslag vrijdag 3 september 2021

Genieten en gapen!

Na een actieve week, vol van indrukken, prikkels, activiteiten en vooral van…..kennismaken met je nieuwe klasgenoten (en docenten) is het nu tijd voor rust.

Wandelen, fietsen, roeien met de riemen die je hebt…., zware tassen meeslepend op zoek naar het juiste lokaal, al quizzend op zoek naar het juiste vak met je nieuwe jaargenoten….Kletsen, giechelen, zoekend naar je nieuwe plekje……Hartstikke leuk maar ook supervermoeiend.

Vanmorgen waren alle drie de klassen grotendeels gevuld met superrustige en vooral gapende leerlingen. Gelukkig konden de pannekoeken nog wel geflipt en opgepeuzeld worden. Vermoeide, maar tevreden gezichten zagen wij.

Gelukkig is er nu tijd om bij te komen van alles.

Dus, haal die mobieltjes maar tevoorschijn; daar kunnen úren vol
van oeverloos, prikkelarm vermaak
mee gevuld worden!

Wij hebben ván en mét jullie genoten deze week.

(PS: Er is helaas geen winnende klas uitgekomen, het is dus een gedeelde eerste plaats……)

Volgende week gaan we voor ‘t ‘ echie’

Nu eerst lekker weekend,

Namens de mentoren en alle andere collega’s van de Windroos…

Bedankt voor deze leuke en gezellige week!

Verslag dinsdag 31 augustus 2021

De “leukste” eerste klas(sen)
Op de Windroos woedt een heuse concurrentiestrijd! De mentoren van de nieuwe eersteklassers zijn alledrie intens overtuigd van hun eigen gelijk! Zij vinden hun eigen mentorklas de allerleukste!!! Maar, welke klas verdient die titel nu echt?De discussies worden steeds heftiger………want ook samen zijn ze superleuk en gezellig!! Vandaag hebben we gewandeld en gekletst, elkaar besnuffeld en er zijn al voorzichtig nieuwe contacten gelegd. Niet alleen binnen de eigen groep maar juist ook binnen de verschillende groepen. Buiten de Waterpoort werd niemand buiten gesloten! Verwarring alom bij ons, de mentoren! Want……zo kunnen we ze natuurlijk niet in een hokje plaatsen!!! We hebben ook geen onvertogen woord gehoord, geen gekkigheden, geen gedoe!! Harmonieus en gezellig was het.
Nou ja, de week is nog niet voorbij …….. Wij vrezen echter een gedeelde eerste plaats! Tja, dan troosten we ons maar met de gedachte dan we alledrie de allerleukste eerste klassers hebben……….

Morgen maar eens kijken hoe de drakenbootraces verlopen……zal ook wel gewoon super gezellig zijn………

Namens de mentoren van de (leukste) eersteklassers,

Marian van der Meijden, Jeannette Teters, Astrid Verheij-Sentjens