10 april 2019

Gastles geschiedenis

Deze weken staat in de lessen geschiedenis van klas 2 de Tweede Wereldoorlog centraal.
Om een persoonlijk verhaal uit deze periode te horen was dhr. Van Mourik als gastspreker uitgenodigd. Ter voorbereiding hebben klas 2a en 2b zich verdiept in de tijd van de wereldoorlogen en hebben ze onder andere de film “Süskind” gekeken, zodat de leerlingen goed op de hoogte waren van de historische achtergrond.

Dhr. Van Mourik nam de leerlingen afgelopen maandag 8 april mee naar zijn verleden en sprak over zijn tijd als heel klein jongetje in de oorlog en de jaren erna. Hij is namelijk een van de kinderen die vanuit de crèche aan de overkant van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar een onderduikadres is gebracht en daardoor de oorlog heeft overleefd . Zijn ouders en andere familieleden zijn omgekomen in vernietigingskampen.

Het thema ‘Tweede Oorlog’ zal met een opdracht en een bezoek aan het Anne Frank Huis worden afgerond.