Informatie over de Media & vormgevingklas

Informatie over de Media & vormgevingklas op de Windroos

Vind je het leuk om te tekenen, vorm te geven op de computer of misschien ben je wel heel handig met een camera? Stel dat je later wilt werken in de creatieve sector? Dan zit je op de Windroos op het juiste adres!

Vanaf leerjaar 2 kun je kiezen voor het vakcollege economie. Daarna, in leerjaar 3, ga je verder met het profiel economie en ondernemen. Vanaf dat moment kun je deelnemen aan de media en vormgeving klas. Een speciale klas waarin het lesaanbod volledig gericht is op media en vormgeving. Het is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens superhandig als je na de Windroos een creatieve opleiding wilt gaan doen. Je bent na je diploma namelijk direct aangenomen op het Da Vinci richting art en design en DTP.

Lees snel verder voor meer informatie en kom naar onze open dag!

Modules
Het lesaanbod van de media en vormgeving klas is opgebouwd uit 4 modules:

 1. Idee ontwikkeling
  In leerjaar 3 start je met deze module. In deze module leer je o.a. hoe je om gaat met de wens van de klant en hoe je dat vertaalt naar een goed en mooi ontwerp. Ook leer je hoe je jouw ontwerp op diverse manieren kunt presenteren.
 2. Tekenen, schilderen en illustreren
  In deze module leer je over alle belangrijke elementen in een ontwerp, zoals licht en compositie. Daarnaast leer je werken met diverse materialen en technieken. Ook komt de basis van Adobe Photoshop en Illustrator aan bod.
 3. Vormgeven en Typografie
  Dit is de laatste module die je volgt in klas 3. Je kennis van Adobe Photoshop en Illustrator wordt uitgebreid zodat je deze programma’s kunt toepassen voor het maken van een mediaproduct. Ook ga je onderzoek doen naar typografie en wat de waarde hiervan is voor je product.
 4. Audiovisuele vormgeving en productie
  Deze module volg je in leerjaar 4. In deze module komt alle eerder opgedane kennis samen in een filmproductie. Je leert de basis van het gebruik van een camera en van Adobe Première zodat je zelf een film in elkaar kunt zetten.

– Doorlopend traject MBO
Wanneer je later wilt gaan werken in de creatieve sector weet je dit waarschijnlijk al een tijdje. Hoe fijn is het dan dat je je op de Windroos al kunt oriënteren op media en vormgeving?
Zo fijn dat je zelfs geen toelatingsexamen meer hoeft te doen voor de opleiding media en design of DTP aan het Da Vinci college. De media en vormgeving klas is in samenwerking met het Da vinci college gerealiseerd om een zo goed mogelijke aansluiting te hebben van het VMBO naar het MBO. Indien je liever een andere creatieve opleiding wilt gaat volgen waarbij je nog wel toelatingsexamen moet doen, helpen wij je natuurlijk graag.

– Praktische info
Je kunt je aanmelden voor de media en vormgeving klas halverwege leerjaar 2. Voor deze klas vindt een toelating plaats. Zodra je bent toegelaten voor deze klas starten de lessen in leerjaar 3. Dit zijn 4 lesuren in de week. Op school zijn alle benodigdheden aanwezig. Hiervoor hoef je zelf dus niets te kopen.

Elke module heeft meerdere opdrachten waarvoor je een cijfer haalt en een schoolexamen. Wanneer je deze klas afsluit kun je na je examen direct naar de opleiding media en design of DTP aan het Da Vinci in Dordrecht of Gorinchem. Hier hoef je dan geen toelatingsexamen meer voor te doen.

– Toelating
Bij je Kunst en Cultuur docent kun je vanaf leerjaar 1 aangeven dat je wilt gaan deelnemen aan de toelating voor de media en vormgeving klas. In het tweede leerjaar wordt na rapport 2 gekeken wat je cijfers voor kunst en cultuur tot dan toe zijn geweest. Is dit gemiddelde (leerjaar 1 en leerjaar 2) hoger dan een 7? Dan mag je deelnemen aan dit examen. Je maakt een aparte opdracht die je moet inleveren bij je toelatingsgesprek en je kunt eventueel een portfolio inleveren. Tijdens het gesprek vertel je waarom jij graag naar deze klas wil.

– Contactgegevens
Heeft u nog vragen? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.